Мицкоски: Ова е влада каде сопственик е Али Ахмети

Во Владата ДУИ е поголем фактор од СДСМ и нормално е Ковачевски да го каже тоа што сака да го слушне Ахмети. Ова го изјави претседателот на ОБРМ-ПДУКМ, Христијан Мицкоски, коментирајќи ги изјавите на Ковачевски дека Влада против ДУИ е лоша идеја.

„Ако Али Ахмети сака да го слушне ова, тогаш ќе го каже Ковачевски. Така функционираат работите таму. Се знае кој е сопственик, а кој вазал. Во случајов Али е сопственик, вазал на Димитар Ковачевски. Димитар Ковачевски ќе се изјасни што ќе му каже Али. Овој човек во политиката е именуван, а не избран, а луѓето што се назначени можат да ја имаат таа политичка матрица – слушајте го тој што ги поставил и тој што им дозволува да останат уште еден ден на фотелјата за да уживаат во привилегиите што ги имаат. имаат корист на сметка на граѓаните и на сметка на државата“, изјави Христијан Мицкоски, претседател на ОБРМ-ПДУКМ.