ММФ постигна договор со Украина, следат дискусии за кредитирањето

– Меѓународниот монетарен фонд денеска соопшти дека е постигнат договор на ниво на тимови со Украина, што го отвора патот за разговори за програма за заеми за поддршка.

Во соопштението ММФ наведува дека инфлацијата во Украина почнала да се забавува и дека оваа година се очекува постепено економско закрепнување.