Мнозинството македонски граѓани сметаат дека членството во НАТО влијаело позитивно на Република Македонија

Мнозинството македонски граѓани сметаат дека членството во НАТО влијаело позитивно на Република Македонија, покажува анкетата на ИРИ.

32% од испитаниците сметаат дека НАТО имало многу позитивно влијание, а 38% сметаат дека членството во Алијансата имало позитивно влијание. 8% сметаат дека членството на Македонија во НАТО имало многу негативно влијание.