МОМЧЕТО ОД ЛУКАВАЦ ИТНО ПРЕНЕСЕНО НА ТАЈНА ЛОКАЦИЈА: Ранил наставник со пиштол на покојниот дедо – таткото се обидел да го заштити малолетниот монструм!

Таткото не дал согласност за сместување на детето во образовниот центар.

МОМЧЕТО (13) кое вчера пукаше во основното училиште во Лукавац и тешко го рани наставникот по англиски јазик Недим Османовиќ е преместено на тајна локација. Насоката на случајот ќе зависи од наодите на експертот или психологот. 

Од друга страна, федералните медиуми објавија дека тој е на психијатрија, синоќа бил префрлен на детска психијатрија во Сараево, бидејќи Тузла нема таков оддел.

Се наведува дека натамошната насока на случајот ќе зависи од наодите на вештакот, односно психологот.

Проблемот настанал вчера кога момчето требало да биде сместено во образовен центар, за што била потребна согласност од таткото, но таткото не ја дал.

Потсетуваме дека вчера бил приведен татко на малолетно лице и е предаден на Обвинителството на Т.К.

Тој бил сослушан во полициската станица Лукавац каде ги објаснил сите околности поврзани со овој настан.

Пиштолот со кој момчето пукало во наставникот бил регистриран на неговиот покоен дедо, но таткото не го предал во надлежната полициска станица.