Момче (14) на социјалните мрежи се заканувало дека ќе го повтори крвавото злосторство од белградското училиште, приведен е во полиција

0

Полицијата го приведе поради сомнение дека сторил кривично дело загрозување на сигурноста

Малолетно момче (14) од Лаќарк во Сремска Митровица на своите социјални мрежи објави фотографија од 13-годишно момче кое уби осум деца и чувар во основно училиште во Белград, а заедно со фотографијата напиша дека ќе повтори криминалот.

Како што јави Нова.рс , полицијата го приведе поради сомнение дека сторил кривично дело загрозување на сигурноста и е изведен пред судијата за малолетници на Вишиот суд во Сремска Митровица.