НАЈДОБРИ ПРИЈАТЕЛИ – Необичен избор: Девојче сакало жаба за домашно милениче, денес се неразделни (ВИДЕО)

Двегодишно девојче имало необична желба, а тоа била мајка и да и купи жаба за домашно милениче.

Малото девојче Џулијана Алон од Панама Сити, Флорида, ја молело мајка си да и купи бела жаба како домашно милениче, кога видела дека ова милениче било напуштено од неговите претходни сопственици.

Мајката набрзо попуштила и ја купила оваа жаба за 40 американски долари (околу 70 конвертибилни марки). Како што вели, жабата била голема и леплива, а девојката веднаш сакала да ја земе и да ја гушне, што продавачите веднаш и дозволиле.

Мајката на девојчето вели дека жабата и девојчето се неразделни. Жабата често седи на нејзиното рамо додека таа гледа телевизија и појадува, седи и во количката додека таа ја носи на прошетка низ куќата. Во една прилика дури ја однеле со автомобил кај баба ѝ, за да ја запознае.

Покрај жабата, која девојчето ја нарече Џорџ, имаат уште две домашни миленици – куче и мачка. Сепак, Јулијана бара да ја види жабата прво наутро. Џорџ спие во нејзината спална соба во кафез со греалка и го хранат со многу црви.

Семејството не е сигурно од каде е посвоена жабата и колку години има, но знаат дека овој вид постои во Австралија и Нов Зеланд. Исто така, знаат дека овој миленик може да ги зарази луѓето со салмонела, па на девојчето и објасниле дека мора редовно да ги мие рацете и не смее да ја бакнува жабата.