На девојката и е отстранет дел од белите дробови поради вејп, и се развил меур а срцето престанало да и чука

Тинејџерката Кајла Блајт изгубила дел од белите дробови по претераното користење вејп.

Како што пишува Мирор, Кајла поминала денови во болница откако и е отстранет дел од белите дробови поради прекумерно испарување. Беше објавено дека таа секојдневно консумирала вејпинг пропорционално како да пуши 400 цигари неделно.

Тинејџерката се онесвестила и помодрела кога татко и ја однел во болница, а потоа и била извршена петчасовна операција при што и бил изваден дел од белите дробови.

Што се случи?

На врвот на нејзиното белодробно крило се развил мал меур, а се претпоставува дека пукнал поради испарување. Кајла од својата 15-та година користи вапси, а неделно добивала по 4.000 пушења, што е исто како да испушила 400 цигари. Срцето на Кајли дури во еден момент застанало.

“Луѓето потценуваат колку може да бидат опасни вејповите. Ги користев кога се откажував од пушењето и не ми пречеа. Но никогаш не знаеш што може да се случи со тие уреди. Бев исплашен”, рекол таткото на Кајл.

Според извештаите, девојката открила дека сето тоа многу ја исплашило, и дека повеќе нема да користи вејп.