НЕВЕРОЈАТНО! Испратила СМС-порака на погрешен број по што животот и се променил од корен! Оваа девојка не можела да поверува што може да направи една порака…

Кога девојката со име Бренда Ривера испратила СМС порака со охрабрувачки библиски стих на погрешен број, немала поим до што ќе доведе оваа мала грешка.

Тоа се случи во 2009 година, а Бренда само се надевала дека ќе ја развесели својата пријателка со Божјиот совет – „да не прави ништо од себична амбиција или суетна вообразеност“, но наместо тоа, таа го развеселила потполно странецот по име Исаја Стернс.

Исаја одговорила: „Амин за тоа, кој е овој ?“, по што Бренда брзо сфатила дека пораката ја испратила на погрешен број, па се извинила. Но, Исаија гледал на ситуацијата поинаку.

Тој и се јавил следниот ден, поради што Бренда малку се вознемирила, но таа сепак се надевала дека тој ќе остави порака на говорната пошта – што и го сторил – велејќи дека библискиот стих навистина му го разубавил денот.

Таа подоцна му се јавила и дознала дека живее само 50 минути од нејзините родители и сестра во Охајо, САД.

Му реков дека можеме да се сретнеме кога ќе го посетам моето семејство. Веднаш се поврзавме“. Тие се договориле за средба, па таа го запознала со нејзината мајка. Нејзината мајка била воодушевена од Исаија и го оценила со оценка 11 од 10.

Исаија и Бренда сега се во брак 13 години и имаат шест деца: Викторија, Вероника, Семјуел, Ванеса, Бенџамин и Езра.