Невообичаено привлечни: Ова се најчестите фетиши во светот

Многу луѓе имаат свои фетиши. Некои се срамат од нив затоа што пред сè ги сметаат за перверзни и погрешни. Сепак, фетишите не се ништо повеќе од еден вид сексуално однесување каде возбудувањето се стимулира од одредени делови од телото, мириси, ситуации, дејства или предмети.

Често жените се збунети ако нешто „атипично“ ги возбудува или ако партнерот признае дека има необична сексуална желба.

Фетиш на стапалата

Ќе се изненадите, но привлечноста на стапалата е еден од најчестите сексуални фетиши во светот, особено кај мажите.

Во овој случај, лицето е возбудено од изгледот на стапалата, допирот, мирисот, движењата на прстите. Покрај тоа, интересот за стапалата се пренесува на чевли, хулахопки или чорапи.

BDSM

Веројатно скоро секој имал идеја да го поттикне својот сексуален живот со лисици, камшици, ремени, стеги, јажиња и така натаму.

Зависноста од BDSM може да варира од блага грубост до целосна перверзија.

Воајеризам

Воајеризам е добивање сексуално задоволство од гледање други луѓе како се соблекуваат или имаат секс. Сепак, незаконски е да се шпионира некого без согласност.

Затоа, луѓето со таков фетиш треба да посетуваат секс забави, на кои многумина ќе бидат воодушевени доколку бидат набљудувани.