НЕВРЕМЕ ВО СЛАВОНИЈА: Силен ветер собори дрвја на патишта! Цивилната заштита издаде предупредување!

0

Жупанискиот центар 112 Осиек во саботата во раните утрински часови добил повеќе пријави од граѓани дека на подрачјето на Осиек, Вука, Белишќе и Крета Бизовачки дрвја паднале на патишта, приватни возила и пешачки патеки поради силниот ветер, соопшти Дирекцијата. на Цивилната заштита на МУП соопштија и Хрватска.

Како што соопштија од оваа дирекција, за последиците од неверството се информирани сите дежурни служби.

Засега нема повеќе информации за материјална штета, повредени или евентуални жртви.