Невронаучник тврди: Испијте ја оваа состојка и веднаш ќе заспиете

0

Од сите совети што ги споделува познатиот научник, овој е најважен – решение за несоница.

Ако спаѓате во групата на луѓе кои се борат со несоница и ништо не им помага да заспијат – разни методи, техники, медитација или молитва не даваат решение, можеби ќе сакате да го пробате коктелот за спиење на овој научник.

Коктелот Huberman се базира на рецензирани научни истражувања и содржи три состојки – магнезиум треонат (300-400 mg), теанин (100-400 mg) и апигенин (50 mg).

Која е тајната на овој коктел против несоница?

Магнезиум треонат ја зајакнува нашата способност за учење, го забавува стареењето на мозокот и има позитивни ефекти врз менталното здравје. Оваа состојка е важна и за правилна трансформација на краткотрајната меморија во долгорочна меморија која се одвива за време на спиењето.