Несекојдневна снимка: Делфини придружуваат брод со патници

– Делфини ги придружуваа младите на бродот што се упати кон островот Гиресун, еден од турските острови во Црно Море, сè до крајната дестинација.

Џемре Сари, која ги сними овие моменти на видео и ги сподели на социјалните мрежи, рече: „Патувањето покрај нив (делфините) беше неверојатна радост.“

„Тие нѐ следеа сè до островот. Се претвори во навистина прекрасен визуелен спектакл“, додаде Сари.