,,Не верувам дека ќе ја најдат Данка!” – Тома Фила открива шокантна теорија за исчезнувањето на девојчето

Тома Фила, угледниот белградски адвокат со македонско потекло, за Мондо  го коментираше случајот со исчезнатата Данка Илиќ, по која се трага со денови, кога исчезна во Бањско Поље, кај Бор.

Овој познат адвокат смета дека МВР дало сè од себе и сè уште го прави тоа. Малата Данка нема ни две години, а за 15 минути не може да оди далеку. Се сомневам дека нема да ја најдат таму, а не знам ни дали ќе ја најдат…“, изјави Фила за Мондо.

Информацијата дека на имотот каде исчезна Данка Илиќ е пронајдена јама поврзана со локален рудник, со доза на сомнеж ја коментира адвокатката Фила.

„Не е тунел, туку канал за наводнување“, посочи Тома Фила и додаде дека доколку детето било таму немало да биде оддалечено повеќе од 500 метри или еден километар од местото на исчезнување.

Да потсетиме, Данка Илиќ (2) исчезнала во градот Бањско Поље, кај Бор, во вторникот околу 13 часот и 45 минути додека си играла со својата мајка и една година постариот брат пред зградата во градот Бањско Поље.

„Живееме во Бор. Ги донесов да трчаат наоколу и да се прошетаат. Моите родители се од тука и јас често престојував таму како мала“, вели Ивана, мајката на Данка.

,,Кога се свртев, ја немаше. Уште нема две години, во мај ќе наполни две години. Уште не зборува. Викав по неа, викав, не ми одговори. Се молам на Бога да ја најдеме што е можно поскоро“, изјавила тогаш мајката на исчезнатото девојче.

Полицијата за првпат го активираше системот „Најди ме“ (Amber Alert) со кој јавноста итно се информира за исчезнување на дете.