,,Не е важно дали контактирам со нив или не!” Цеца првпат проговори за децата на Аркан: Имаше бурно минато…

Светлана Цеца Ражнатовиќ проговори за Жељко Ражнатовиќ Аркан, а во таа прилика ги допре и неговите седум деца.

Светлана Цеца Ражнатовиќ

– Кој беше тој навистина? Читавме секакви работи, се слушавме…што би сакал да им кажеш на сите сега, кој беше Жељко? Ја праша новинарката.

– И јас читав и слушав сè. Жељко беше маж. Вистински маж во вистинска смисла на зборот. Жељко имаше бурна младост. Никогаш не се срамеше да го каже тоа! Застана зад сè што беше и беше реализиран човек. Тоа што ја имал таа турбулентна младост… Цел живот ми го кажа, ми рече: „Да можам пак да го изберам својот пат, поинаку би го избрал мојот пат, но немав можност. Моите деца имаат можностите и моите деца ќе бидат на вистинскиот пат“ – изјави Цеца на „К1 телевизија“, а потоа се осврна и на децата на Аркан:

Цеца: „Сите негови деца се згрижени“

– И сите негови деца се факултетски образовани, сите негови деца се згрижени, фала богу, сите деца се добри деца. Не е важно дали сум во контакт со нив или не, тие се добри деца, тие се добри луѓе. Како што може да се види од приложеното. Сите негови деца живеат нормален живот, повеќето од нив живеат во странство. Моите се најекспонирани, што е донекаде природно, бидејќи и јас сум експонирана како мајка – изјави Цеца.

Вељко Ражнатовиќ, Анастасија Ражнатовиќ

Пејачката истакна дека во Жељко имала вистински пријател и дека тој ја научил на многу работи.

– Жељко беше вистински пријател. Тој ме научи дека ништо материјално никогаш не може да има поголема вредност од лојален пријател. Постојано ми го кажуваше ова и ми рече: „Запомни, во текот на животот ќе сфатиш дека ништо материјално нема големина, тежина, вредност… отколку кога ти е тешко и ако изброиш барем двајца верни пријатели на едната рака. … пет не можеш да имаш, ретко е, но двајца лојални пријатели се најголемото богатство во неволја – заклучила Цеца.