“НЕ СЕ СРАМАМ!“ – Една од најпознатите македонски пејачки се разведе со својот сопруг – Тамара Тодевска си ја отвори душата: “Долго живеев во кафез и во агонија, ми помогнаа психолозите!“

0

Македонската пејачка Тамара Тодевска, неодамна призна дека се разведува од кошаркарот Александар Димитровски, со кој има син и ќерка.

Тие двајца се уште не се законски разведени, но веќе не живеат заедно, а Тамара објасни и дека сега има подобар однос со поранешниот сопруг отколку за време на бракот.

Сè уште сум официјално во брак, но веќе не живееме заедно. Имаме одлична врска, имаме две деца и подобро се сложуваме отколку кога бевме во брак. Тоа е одлична работа што направивме еден за друг“ , вака го започнала своето интервју пејачката во емисијата „Гранд магазин“ и додала:

За се има излез, само треба да верувате. Не излегов сама, има пријатели, родители, психолози, не се срамам од тоа. Најважно е што излегов од тој кафез“.

Тамара неодамна ја објави новата песна „Нијагара“, која, како што вели, настанала во моментот на нејзината најголема тага, но и пресвртот што и се случил во животот.

Бев во тој ‘кафез’ долго време, живеев во агонија, се се вртеше во круг, па од некој гнев тие зборови излегоа од мене. Додека пишував, што ми се случи се врати во претходниот период. Решив да го направам првиот чекор и да излезам од тој ‘кафез’ и да им кажам на луѓето дека е лесно, ако навистина го сакате тоа е за сите што имале проблем со говорот на омраза, за сите што некогаш биле разочарани погрешно етикетиран, имал безизлезна ситуација“, кажала пејачката.

Голема поддршка во овие моменти и била сестрата на Тамара, Тијана Дапчевиќ, за која е многу приврзана. Тијана повеќе од две децении е во брак со сопругот Милан, со кој го има синот Вук, а забременила кога со сестра и се подготвувале за настапот на Евровизија.