ОВАА ЖЕШКА БРИНЕТА ЈА ОЖЕНИ ЧОЛА, УБАВА Е КАКО СОН: Никогаш не се појавува во јавност, ЕВЕ како изгледа

Сопругата на Здравко Чолиќ успеа во она што не успеаја на многу жени.

Десет години сопругата на Здравко Чолиќ , Александра Чолиќ , трпеливо чекаше музичарот да и прости, конечно тоа се случи, а заљубениот пар се венчаше на први мај.

Од хармонична врска и голема љубов на свет ги добија Уна и Лара, ќерките на Здравко и Александра, кои од првиот ден се центарот на нивниот свет.

Сопругата на Здравко Чолиќ, кој додека се забавуваше со музичар, студираше географија, по раѓањето на ќерката донесе одлука да ја остави кариерата на страна и да се посвети на нивното воспитување.

На многумина им е неверојатно што во текот на сите претходни години таа опстојуваше на одлуката да не се појавува со сопругот во јавност, поради што добар дел од јавноста не ни знае како таа всушност изгледа.

Сопругата на Здравко Чолиќ се појави во еден од неговите спотови, поточно екранизацијата на песната „Ќе те спасам за крај“, а бидејќи таму само се гледа нејзиниот лик, многумина беа лишени од нејзината убавина и шарм.

Токму оваа скромност, немањето желба да се биде во преден план, посветеноста на семејството некогаш го освои музичарот, кој еднаш вака зборуваше за мајката на неговите две миленици:

– Александра ме шармираше со својата едноставност и невиност. Секој маж сака да се грижи за него. Мислам дека тоа беше пресудно. Одамна се запознавме во Макарска. Таа студираше во Белград, па продолживме да се гледаме, а со текот на времето започнавме врска. Се венчавме сосема спонтано на 1 мај. Сите мислеа дека е скриена камера бидејќи излеговме на состанок. Бевме во врска долго време, па беше правење или не – изјави тогаш.