Оваа молитва се смета за најмоќна молитва кога имате финансиски потешкотии: Кога ќе ве погодат тешки времиња, кажете ги овие зборови

0

Во христијанскиот свет најсилната молитва за пари е упатена до свети Спиридон, чудотворец кој за време на својот живот ги лекувал луѓето од неизлечиви болести и имал многу силна исцелителна моќ.

Денес луѓето се молат на свети Спиридон за финансиска помош со овие зборови:

„О блажен свети Спиридон!

Молете се за милоста на Богот на човештвото, нека не нè осудува според нашите беззаконија, но нека постапува со нас со својата милост. Побарајте од нас, Божјите слуги (име), од Христа и Бога за нашиот мирен, скромен живот, здравје на умот и телото. Избави нè од сите неволји на душата и телото, од секоја слабост и ѓаволска клевета.

Спомни нè на престолот на Семоќниот и моли Го Господа, да ни ги прости сите гревови, да ни подари пријатен и мирен живот, но дарувај ни бесрамна и мирна смрт и вечно блаженство во иднината, тој непрестајно ни испраќа слава и пофалба на Отецот и Синот и Светиот Дух, сега и секогаш и во вечни векови“.

АМИН