Оваа поза ја сакаат и млади и стари: Ако го поставите задникот вака, и двајцата ќе имате загарантиран оргазам, пробајте ја вечерва (фото)

Позите во интимните односи се прашање на личен избор. Кога станува збор за фантазијата и страста во креветот, практично нема граници, важно е тоа да им одговара на двата партнера. Позите често се дебатираат меѓу младите и старите, меѓу мажите и жените.

Според истражувањето спроведено во Велика Британија, откриени се интересни резултати која поза се претпочита во однос на полот, но и возраста.

Како што пишува Indian Times, не е тајна дека доцните години носат проблеми во интимните односи бидејќи веќе не сме млади и физички подготвени како порано, но тоа не треба да биде пречка за задоволство.

Истражувајќи ги најомилените пози меѓу паровите на различни возрасти, британските истражувачи дошле до заклучок дека постои таква што ја сакаат сите, и млади и стари, повеќето жени и речиси сите мажи. Тоа е дуџ стилот, односно познатата ,,поза одзади”.

Таа е на врвот на листата на омилени пози во сексот, без разлика на возраста, а ја практикуваат дури третина од анкетираните парови. Како што објаснуваат експертите, оваа позa е лесно остварлива дури и во подоцнежните години, а задоволството и за двајцата партнери е загарантирано.

Иако младите се љубопитни по природа, тие сакаат да експериментираат во сексот, а оваа поза им е омилена токму поради причините споменати погоре.

Објаснувајќи ја популарноста и привлечноста на оваа поза во интимните односи, експертите нагласија дека во оваа поза е можно подлабоко продирање, што е идеално за поинтензивна стимулација на Г-точката.

Затоа, доколку сакате да го зачините вашиот интимен живот и повторно да ја разбудите страста во спалната соба, задолжително воведете ја оваа поза во интимна врска.

Топ 5 листата на најпопуларни пози изгледа вака:

1. Доги поза (од позади) 35 проценти;

2. Мисионерска 20,8 отсто;

3. Каубојка 17,48 отсто;

4. Обратна каубојка 5,89 отсто;

5. Лотус 5,29 отсто.