ОВА Е НОВА ИНФОРМАЦИЈА ЗА БОЛЕСТА НА СЛАВИЦА ЧУКТЕРАШ: Дали некогаш ќе се врати на сцената?

0

Болеста на Славица Ќуктераш многу ја вознемири јавноста, еве каква е вистинската состојба на пејачката.

Болеста на Славица Ќуктераш внесе огромна доза на страв во нејзиниот живот.

По тешките последици што ги остави корона вирусот пред година и пол, пејачката се соочи со нов здравствен проблем.

Славица откри дека има задебелување на гласните жици, поради што лекарите и забраниле да пее.

Затоа таа ги откажа сите настапи.

„Како пејач, најтешкото нешто што може да се случи е да ти се каже: „Не смееш да пееш!“ А да не зборуваш преку ден, зборувај тивко, само ако треба. Вдишување на кортикостероиди, адреналин, пантенол и разни значи.

Цигари неслучајно (тука се качувам плус 10 килограми за месец сигурно)“, се пожали Славица на Инстаграм.

Така Славица се повлече од естрадата, а сега откри на колку време.

– На инхалации сум. Тешко е, првиот пат кога ќе го слушнете. Затоа што, како, што ќе се случи со мојот глас? Меѓутоа, подоцна слушнав дека не сум единствената – изјавила пејачката во „Премиера“ и со тоа ги убедила сите обожаватели дека многу брзо ќе биде нејзиното старо јас.