Одлична вест за љубителите на iPhone – ова подобрување доаѓа

Apple неодамна ја претстави серијата iPhone 15, а информациите за нивните наследници – серијата iPhone 16 – веќе почнаа да се појавуваат. Сега доаѓаат ветувачки вести за потенцијалните купувачи на обични модели од оваа серија.

Во последните две години, Apple го означи чипот како една од најголемите разлики помеѓу обичните и Pro моделите.

Така, во последните две години пристигнаа Pro моделите со чип кој е една генерација понов од обичните модели. Сепак, се чини дека Apple би можел да ја промени оваа политика следната година и да се врати на политиката од претходните години кога сите модели на iPhone од истата серија беа испорачани со ист чипсет.

Според Џеф Пу, свиркач кој ги следи вестите за производите на Apple, сите модели од серијата iPhone 16 кои ќе пристигнат есента следната година ќе бидат опремени со новиот Apple A18 Bionic чип.

Тоа би било голема промена во споредба со оваа година, кога iPhone 15 и iPhone 15 Plus беа испорачани со чипот A16 Bionic, а iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max со чипот A17 Pro.

Сепак, според извештајот, Apple би можел да направи помала разлика помеѓу овие чипови, па моделите Pro од серијата iPhone 16 би можеле да имаат малку посилен чип со оглед на тоа што би можел да има додаток на Pro во своето име.

Но, суштината е дека сите модели од серијата iPhone 16 ќе пристигнат со нов чип, кој секако ќе биде добредојден од фановите на iPhone. За крај, напоменуваме дека тоа се гласини и непотврдени информации и мора да ги земеме со одредена резерва.