Од утре сообраќаен режим на автопатот А1, сегмент Петровец – Катланов

Поради градежни активности, од утре времено се менува режимот на сообраќај на автопатот А1, сегмент Петровец – Катланов.

„Промената на режимот на сообраќај ќе започне да се применува од петок, 31.05.2024 година, а се однесува на проектот за изведување санации со проширување на автопатскиот сегмент“, соопштија од AMSM.

Интензитетот на сообраќај на патните оски надвор од градските средини е просечен. На граничните премини од северномакедонска страна нема долго чекање за влез и за излез од државата.

Се препорачува прилагодена брзина на движење, почитување на поставената сообраќајна сигнализација и особено внимателно возење, особено на патиштата низ планинските клисури и речните долини каде што има можност за одрони. Ова особено се однесува на патните оски Катланова – Велес, Маврова – Дeбaр – Струга, Виница – Берово и Кочанi – Делчево.

Патната оска Охрид – Ресње, преку Националниот парк Галичица, од 1 април е пуштена за сообраќај за сите видови возила со вкупна маса до 3,5 тони.