Останаа уште 500 дена до почетокот на Олимписките игри во Париз

0

– Во Париз 2024 година, покрај 28-те спортски категории што се фиксни во олимписката програма, медали ќе се доделуваат и во категориите брејкденс, спортско качување, скејтборд и сурфање.

Остануваат уште 500 дена до почетокот на Олимписките игри во Париз, што ќе се организираат во Франција во 2024 година, јавува Анадолу.

Започна одбројувањето за 33. Летни олимписки игри што ќе се одржат помеѓу 26 јули и 11 август 2024 година во Париз.

Олимписките игри ќе се одржат во Франција по трет пат по оние во 1900 и 1924 година.

Во Париз 2024 година, покрај 28-те спортски категории што се фиксни во олимписката програма, медали ќе се доделуваат и во категориите брејкденс, спортско качување, скејтборд и сурфање.