Откриена е причината зошто кралот Чарлс III го примил синот Хари на само 30 минути: “Се повеќе од тоа може да биде проблем…“

Кралот Чарлс III го видел својот син, принцот Хари, само 30 минути за да го задржи нивото на стрес на ниско ниво, тврди кралскиот експерт за The Sun.

Роберт Џобсон открива за еден британски таблоид дека 75-годишниот монарх се сретнал со принцот само 30 минути откако тој долетал од Калифорнија. Имено, секоја проширена средба би завршила само со навлегување во стресни теми кои би го отежнале закрепнувањето на кралот.

Не сака да му се покачи крвниот притисок. Кралот не е многу добро, каков и да е типот на рак, тој се лекува“, вели Роберт Џобсон.

Тој исто така додава дека на монархот ќе му треба мир за да закрепне и дека наскоро може да го напушти Сандрингам за да живее на помирен имот.

Најдоброто нешто за него е мирот. По првиот бакнеж, прегратка, дека ‘те сакам тато и се надевам дека ќе оздравиш наскоро’, какви прашања би можеле да се постават ? Ќе зборува за работи кои би му го подигнале крвниот притисок“, објасни Роберт Џобсон.