ПАПАГАЛ ПРАТИЛ МАЖИ ВО ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР: Присуствувал на грозоморно злосторство и после 9 години им ја запечатил судбината со ЕДЕН ЗБОР

0

 Папагалот не доживеа да биде суден.

Двајца мажи во Индија беа осудени на доживотен затвор за убиство, пред се благодарение на „сведочењето“ на папагалот кој бил во куќата за време на злосторството.

Ашу Шарма и Рони Маси беа осудени на доживотен затвор, плус парична казна од 72.000 рупии (874 долари), откако Ашу призна дека ја убил својата тетка Нилам Шарма, со помош на неговиот пријател.

Во февруари 2014 година, двајцата влегле во куќата на жртвата додека нејзиниот сопруг Виџеј и децата биле отсутни, ја избоделе 14 пати, па дури и девет пати го избодиле нејзиното куче.

Главната причина за злосторството е грабеж, бидејќи Аша знаел каде се парите и накитот во куќата, бидејќи често престојувал таму.

По убиството полицијата не нашла траги, но им помогнал папагал.

Веднаш по убиството, птицата престанала да јаде, да пие и да зборува, што го навело сопругот на жртвата Виџај да помисли дека можеби папагалот бил сведок на злосторството.

Тогаш Виџеј почнал да ги вика имињата на лицата за кои се сомневал дека би можеле да го извршат убиството пред него, само папагалот бурно реагирал на името на Ашу и почнал да вика „Ашу-Ашу“. 

Виџеј Шарма потоа побарал од полицијата да го испрашува Ашу, кој на крајот признал дека тој, заедно со Маси, го убил Нилам.

Во текот на судењето се споменуваше папагалот, но тоа „сведоштво“ сепак не беше прифатено како доказ за судот, поради законски ограничувања.

 Папагалот не доживеа да го види судот, бидејќи умре половина година по Нилам.