Писмо патувало над 100 години и конечно стигна на адресата: Еве што пишувало во него, приказната е навистина шокантна!

По повеќе од сто години патување, конечно стигна писмо до својот адресант.

Писмото било испратено во февруари 1916 година и неодамна пристигнало на адреса во улицата Хамлет, јужен Лондон, на големо изненадување на луѓето кои сега живеат на таа адреса.

„Видовме на писмото дека годината е 16, но мислевме дека е 2016 година, но потоа забележавме дека на печатот има крал, а не кралица и сфативме дека тоа е 1916 година“, изјави пронаоѓачот Финлеј Глен за CNN.

Глен рече дека тие го добиле писмото пред две години, но дури неодамна го отвориле кога го однел во локалното историско здружение на детално проучување. Ковертот го носи печатот на Џорџ V, а писмото е испратено за време на Првата светска војна.

„Кога сфативме дека е многу старо, помисливме дека е во ред да го отвориме“, рече Глен, извинувајќи се ако го прекршил законот кој вели дека е нелегално да се отвора пошта адресирана до друго лице.

За жал, писмото е доста тажно. Наведена е извесна Кејти која била сопруга на локалниот бизнисмен Освалд Марш. Напишано е од Кристабел Менел, ќерката на трговецот со чај Хенри Туке Менел, додека нејзиното семејство било на одмор во Бат, западна Англија. Во писмото пишува дека таа се чувствува ужасно и дека е болна.

Зошто писмото никогаш не стигнало на адресата, засега ќе остане мистерија. Од поштата рекоа дека вакви работи се случуваат многу ретко и дека не знаат зошто писмото траело толку долго за да патува.