Пијан Русин упаднал во библиотеката мислејќи дека е негов стан

0

Тој бил приведен од обезбедувањето на руската гарда

Жител (39) на Минусинска на југот на Краснојарската област, во Сибир, во алкохолизирана состојба упаднал во библиотеката бидејќи мислел дека тоа е неговиот стан.

Тој е приведен од руската гарда бидејќи илегално влегол во чуваниот објект.

Потоа објасни дека ја помешал библиотеката со својот стан, се наведува во соопштението на регионалниот огранок на Руската гарда.

Во текот на ноќта во библиотеката се вклучил алармот, а Гардаи пронашол скршена врата и маж во зградата. 

Русинот и претходно бил осуден.