„Плачеше и кукаше во мојата соба“ – ,,Босанац” ја откри големата тајна на Недељко Бајиќ Баја, ова се криеше со години (фото)

0

Хармоникашот и композитор Драган Стојковиќ Босанац се присети на една анегдота од почетокот на кариерата на пејачот Недаљко Бајиќ Баја.

Неговиот постар колега Милош Бојаниќ изјави дека никогаш нема да биде ѕвезда, што особено го погоди Баја.

– Дојде Баја, кај мене во подрумот во работната соба. Потоа настрада поради Бојаниќ кој го задеваше дека никогаш нема да биде ѕвезда. Плачеше, кукаше и ме праша дали ќе стане ѕвезда?

-Му реков дека да, тој е добро момче, и добар пејач, има хитови. Кај нас кога некој има хитови не може да се каже дека лошо пее – изјави ,,Босанац”.