Повик за истражувачка и за додипломска студентска програма во Јапонија

0

Министерството за образование, култура, спорт, наука и технологија на Јапонија (MEXT) ги повикува потенцијалните кандидати од Република Северна Македонија да се пријават за  Истражувачка студентска програма и за  Додипломска студентска програма.

Потребната документација треба да се поднесе на англиски јазик или со официјален превод. Скенираните документи треба да се испратат до [email protected] (мејл не поголем од 10MB) оригиналните документи и две копии се поднесуваат до Амбасадата на Јапонија.

Крајниот рок за поднесување на оригналната документација до Амбасадата на Јапонија е 26 мај 2023. Документите треба да се поднесат на адреса ул. „Филип Втори Македонски“ 3, Соравиа Центар, кат 6, 1000 Скопје.

Селектираните кандидати ќе бидат контактирани за тестирање и интервјуа предвидени за средината од јуни. 

Повеќе информации за Истражувачка студентска програма и за  Додипломска студентска програма има на линковите кои се достапни на фејсбук-страницата на Амбасадата на Јапонија во Скопје.