Погледнете која фотографија од Жарко Лаушевиќ семејството ја смести во капелата: Оваа фотографија најдобро го опишува (фото)

0

Актерот Жарко Лаушевиќ денеска, 20 ноември, во 14 часот беше погребан на Новите гробишта во Белград.

Неутешеното семејство беше меѓу првите кои пристигнаа на гробиштата, а потоа и бројни колеги и пријатели.

Сите носеа црвени и бели рози, а многумина мислат дека тоа ја симболизира улогата на Жарко како Петар во филмот „Офицер со роза“, во кој секогаш носел две рози, едната за Љиљана, другата за Матилда.

Лаушевиќ отсекогаш бил сметан за великан, па затоа ја играл главната улога во истоимениот филм.

Токму во тој стил, семејството избра специјална фотографија од актерот од помладите денови, која ја поставија во капелата до ковчегот, а актерот има цигара во устата.Жарко Лаушевиќ

Оваа конкретна фотографија на Жарко им е омилена на многумина, па често ја гледавме во прошталните пораки на актерите, на социјалните мрежи.

Да потсетиме, актерот Жарко Лаушевиќ почина на 63-годишна возраст по кратко и тешко боледување од рак на белите дробови. Зад него ќе останат многу дела низ кои ќе живее вечно.

Комеморацијата за смртта на Жарко Лаушевиќ се одржа во 11 часот, а збогувањето во 14 часот.

Актерите му донесоа бели и црвени рози на својот пријател и колега, а многумина мислат дека тоа е поради маестралната улога на Жарко како Петар во филмот „Офицер со роза“, во кој секогаш носел две рози, едната за Љиљана, другата. за Матилда.