ПОДГОТВЕНИ СМЕ ДА ОДИМЕ ДО ПОЛСКАТА ГРАНИЦА: Застрашувачките закани на Дмитри Медведев на годишнината од почетокот на војната ДА СЕ УНИШТИ НЕОНАЦИЗМОТ

0

Димитриј Медведев, поранешен руски претседател и близок соработник на Владимир Путин, изјави денеска дека единствениот начин Москва да „обезбеди траен мир“ е да ги помести сопствените граници што е можно подалеку.

Медведев го напиша ова на својот канал Телеграм по повод годишнината од почетокот на руската инвазија на Украина.

„Помина една година од почетокот на специјалната операција. Помина една година откако нашите војници го вратија редот, мирот и правдата во нашата земја и го заштитија нашиот народ и ги уништија корените на неонацизмот. Ќе постигнеме победа. Ние Сите сакаат тоа да се случи што е можно поскоро. Дека ќе дојде тој ден. Ќе ги вратиме нашите територии и ќе го заштитиме нашиот народ, кој страдаше во годините на геноцид и гранатирање“, најави Медведев и додаде дека Русија мора „да ги потисне границите на закана колку што е можно, дури и ако тоа се границите на Полска“.

„Затоа е толку важно да се постигнат сите цели на специјалната воена операција. Поместете ги границите на заканите за нашата земја што е можно подалеку, дури и ако тоа се границите на Полска. Уништете го неонацизмот до темел. дека подоцна не губат време да ги фатат остатоците од бандите Бандера во шумите на Мала Русија. Така светот ќе го најде долгоочекуваниот мир“, напиша Медведев.