Познатиот актер шокираше со признанието: „Фала Богу што немаме деца“

0

Актерот Сет Роген во последното интервју зборуваше за одлуката дека тој и неговата сопруга Лорен Милер не сакаат да имаат деца, а потоа ги објасни и причините.

Во подкастот „Diary of a CEO“, Роген нашироко зборуваше за својата долга кариера и за тоа како станал еден од најомилените писатели на комедии во Холивуд, истакнувајќи дека немањето деца дефинитивно одигра голема улога во неговиот успех.

Има една голема работа што не ја правам, а тоа е воспитувањето деца“ – рече тој.

Водителот Стивен Бартлет го замоли Сет по неговата изјава да размисли за друга можност дека, ако имаат деца, би можеле да им го направат неговиот и животот на Лорен посреќен, што го натера Сет да не се согласува.

-„Мислам дека не“ – одговори тој.

„Факт е дека сум бил околу многу деца, тоа не ми е непознато. Сите што ги познавам имаат деца. Јас имам 40 години. Некои од моите пријатели имаат деца навистина долго време. Некои луѓе сакаат деца , некои луѓе не“ – додаде тој.

Зборувајќи поексплицитно за неговото лично искуство, Сет појасни дека имањето деца е нешто што ниту тој ниту Лорен никогаш не го сакале, додавајќи дека станале посигурни во својата одлука како што старееле.

Тоа беше нешто за кое многу разговаравме и се прашувавме:

„Дали го направивме вистинскиот избор? Дали сме сигурни во нашата одлука?”

Сега, , разговорот е сведен на:

„Искрено, фала му на Бога што немаме деца и правиме што сакаме. Ние сме на врвот на животот. Попаметни сме од кога било. Се разбираме себеси повеќе од кога било. Имаме капацитет да постигнеме високи нивоа на перформанси и комуникација и грижа еден за друг. И не, ние не мора да воспитуваш дете за да го постигнеш тоа“, заклучи Сет.