Познато времето и местото на кремирање на Жарко Лаушевиќ

Погребот и кремирањето на актерот Жарко Лаушевиќ ќе се изврши во понеделник на 20 ноември 2023 година.

Погребот и кремирањето ќе бидат на Новите гробишта во Белград со почеток во 14 часот, потврди за Танјуг во име на семејството неговата сопруга Анита Лаушевиќ.

Жарко Лаушевиќ почина во средата на 63-годишна возраст, по кратко и тешко боледување.
Тој беше еден од најпознатите и најпознатите југословенски и српски актери од втората половина на осумдесеттите.