Поинаку не можеше: разводот на Билјана и Ацo повеќе не е тајна, пејачот конечно си ја отвори душата

Александар Илиќ ја запознал својата сродна душа уште на рана возраст. По долго време во 1989 година, тој се ожени со колешката Билјана Јевтиќ . Среќата на семејството ја зголемил нивниот син Иван , а со оглед на тоа што решиле максимално да ја кријат својата интимност од љубопитните очи и ретко да ја објавуваат својата врска, дале простор за разни шпекулации. Така, разводот на Биља и Ацо стана главна тема во сите медиуми.

Во едно интервју, сопружниците искрено зборуваа за својот брак, а разводот за Биља и Ацо не беше опција дури и кога наидуваа на проблеми и несогласувања.

 Има многу убави жени и јас, како и секој друг маж, мислам „ох, оваа жена е убава, би било убаво да е моја“, но потоа набрзо сфаќам дека тоа што го имам со Билјана е многу вредно и дека ниедна жена не е вредна за да си го уништам гнездото. На оваа возраст не вреди да имам друга жена ниту за мене, ниту за некој друг. Сега е предоцна за развод , за некои нови љубовни приказни. Секогаш има нешто во животот што е повеќе од момент на страст.. Впрочем, човек не може да биде себичен и да мисли само на себе – објаснува Ацо Илиќ на почетокот од интервјуто за „Блиц пулс“.

Иако низ годините наидоа на различни искушенија, разводот на Биља и Ацo никогаш не беше опција. Меѓутоа, кога ќе дојде „жолтата минута“, тие двајца заедно се справуваат со проблемот.

-Кај нас има конфликти, како и во секој брак. Обично се судираме поради Иван, нема да попуштам, а тој би сакал да биде потолерантен кон него. Не е ништо посебно, но како и сите други луѓе. Во секој случај мора да има толеранција, тоа е најважно. Обично јас сум таа што попушта – вели Билјана Јевтиќ , а Ацo додава дека ниту една расправија не ги натерала да размислуваат за развод.

– Во нашата куќа никогаш не беше спомнат зборот развод, ниту во најголемиот бес, ниту во најголемата лутина. Секој има своја жолта минута, но ние сме толку многу заедно и толку многу сме поминале, па знаеме дека брзо ќе помине. Ја оставаш другата страна да се издува и после еден час пиеме кафе во дворот и продолжуваме нормално да комуницираме како ништо да не се случило – открива Илиќ и заедно со сопругата потврдува дека се неразделни, што е разбирливо, бидејќи често настапуваат заедно .

Не постои рецепт за среќениoт  брак на Билјана Јевтиќ и Ацo Илиќ  , а тие нагласуваат дека разбирањето и љубовта се клучните работи во секоја врска.

– Не постои  рецепт  за долг и успешен брак, бидејќи да го има сите би биле среќни. Претпоставувам дека луѓето се наоѓаат, ние сме сродни души, се најдовме, имаме исти интереси, работиме иста работа и тоа е многу важно на долг рок. Се разбираме. Патуваме и работиме заедно, понекогаш сме заедно 24 часа, а така ни е полесно, како што велат, заедно е сè полесно – вели Билјана Јевтиќ, а Аца објаснува дека има лек за да не си здосадат .

– За да не се заситам, понекогаш одам на  турнеја во Америка  или Австралија, но потоа сакам и куќа и жена. Дури кога ќе заминам две или три недели, сфаќам колку ми недостига сето она што мислев дека ми е преку глава во одреден момент. Кога во авионот најавуваат дека за неколку моменти ќе слетаме на  белградскиот аеродром , чувствувам толкава среќа што не можам да опишам бидејќи одам дома да ги гушнам сопругата и детето – заклучил Ацо Илиќ.