Почна судењето на Северина: Не се плашам од судот, пукајте ме во гради, да живее Раде Кончар

Во Општинскиот суд во Загреб започна судењето на Северина за наметливо однесување против Гордана Буљан Фландер, поранешна директорка на Градската поликлиника за заштита на деца и младинци во Загреб и Љиљана Клингер, директорка на основното училиште Матија Гупча.

„Ми го допреа к***т! И наместо државата да ме заштити, тука добив, од истата држава, обвинение за делото наметливо однесување затоа што испратив СМС пораки на две инволвирани жени. Па зошто едноставно не ми го блокираа број?“, речепејачка, како што пренесува Вечерњи.хр.

Таа додаде дека двајцата му пишале на главниот државен судија и побарале да се справи со неа.

„Еве ме пред судот. Наместо да бидам предмет на истраги, моите и барањата на стотици други жени со години седат во судската фиока. Само тоа ќе кажам. Не се плашам од судот пукај ми во гради Да живее Раде Кончар“, рече таа.

Таа напомена дека воопшто не се чувствува виновна.

„Мислам дека на мое место требаше да бидат тие две дами, од кои едната ја нареков баба со кривонога, бидејќи во Сплит навистина имаме секакви изрази“, вели таа.

Минатата година хрватскиот магазин Национал објави дел од СМС пораките кои Северина и ги праќала на Љиљана Клингер. Пејачката потврди дека се вистинити.

„Си го испратив детето кај Хајнцлова кога имаше седум и пол години, со раце ќе те задавев бабо“, „Стара, куца, грда бабо“, „Ќе седиш и ќе трепериш и ќе се тресеш, кривонога , како што се тресев кога го малтретиравте моето дете“, „Старице, јави се кај донаторот што те вовлече во неволја“, се некои од нив.