Прва грешка која сите ја прават после разводот! Адвокатот кој ги разведува славните открива: Иако е тешко, мора да го направите ова

Како адвокат за развод на славни личности, Лора Васер го изнесе својот дел од чудни барања од нејзините клиенти.

„Една двојка еднаш имаше папагал за кој се караа“, вели Васер, која ги претставувала Ким Кардашијан, Бритни Спирс и Аријана Гранде и е главен директор за еволуција на Divorce.com.

Лора Васер

– Кога емоциите се зголемени, примамливо е да ги оставите овие спорови на вашиот адвокат. Но, ќе заштедите многу пари и време ако едноставно го исклучите посредникот. Најголемата грешка што ја прават паровите е тоа што немаат увид во она што се случува. Ако дозволите адвокатите да преземат контрола над тоа, запомнете, мора да запомните дека ние адвокатите заработуваме пари од вашиот конфликт.

Вратете ја контролата

Паровите често користат адвокати за да ги исполнат своите мачни барања, од кои повеќето не бараат никаква правна експертиза. Сите тие барања испратени од Васер имаат цена. Просечната цена на неоспорен развод е помеѓу 1.500 и 5.500 долари, според CNBC. Спорниот развод чини од 40.000 до 140.000 долари.

– Не велам дека адвокатите за развод се лоши луѓе, само велам дека нашата работа е да ги решиме работите наместо вас. Некои од вас не сфаќаат дека нашата најголема работа или должност е да ги поправиме работите.

– Вратете ја контролата. Напишете како се чувствувате. Погледнете дали има нешто што можете да го смислите заедно. Ова е обично можно.

Комуникацијата е клучот

Со комуникација со вашиот партнер, можете да избегнете големи давачки за развод

За жал, најчеста причина поради која луѓето се разведуваат, вели Васер, е затоа што не можат да комуницираат.

– Затоа што не развивате алатки за комуникација кога работите одат добро, тогаш кога работите не одат добро, обично немате можност или средства да зборувате за нив, вели таа.

Но, ако можете да најдете начин да го пренесете она што го чувствувате и што е важно за вас, ќе биде многу поисплатливо отколку адвокатот да ви ја пренесе пораката.