Пресметката меѓу кучето и мечката стана хит на интернет, погледнете го храброто куче на дело (ВИДЕО)

Дури и малите кучиња покажаа голема храброст и застанаа во одбрана на своите сопственици.

Иако е познато дека кучињата се најдобри пријатели на човекот, дури и сопствениците понекогаш потценуваат колку далеку кучињата се подготвени да одат за да ги одбранат своите сопственици. Некои од нив се подготвени да се справат со многукратно поголеми и посилни животни, за што сведочат снимките од компилацијата.

Таа содржи сцени од кучиња кои решиле да се борат со мечки и други поголеми животни за да ги заштитат своите сопственици, а видеата од нивната жртва на дело можете да ги погледнете подолу.