ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ВУЧИЌ БАРА ВОВЕДУВАЊЕ СМРТНА КАЗНА: Ова се сите мерки што ги бара!

0

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, утрово од Претседателството на Србија заедно со членовите на Владата на Србија се обрати во врска со страшните злосторства што ја потресуваат Србија во последните три дена.

Во таа прилика претседателот истакна дека побарал да се врати смртната казна , но премиерот и Владата го одбија, велејќи дека заедно со Белорусија ќе бидеме единствената таква земја во Европа.

Покрај смртната казна, претседателот меѓу другото побара и нови мерки:

  • 1.200 нови полицајци ќе бидат распоредени во училиштата
  • поголема безбедност во училиштата
  • одземање на оружјето
  • огромни казни
  • драконски мерки

Претседателот најави дека овие несреќи што се случија се најголеми за нас, иако територијално или бројчано не сме голема држава и дека ќе мора да спроведеме мерки кои ќе дадат резултат.