ПРИГОЖИН ГИ ИЗНЕНАДИ СИТЕ СО СВОЈАТА ИЗЈАВА: Лидерот на Вагнер испрати јасна порака

Изјава на до неодамна лидерот на паравоената група Вагнер.

Лидерот на приватната воена компанија „Вагнер“ Евгениј Пригожин изјави дека ќе продолжат да се борат во африканските земји каде што се веќе присутни.

  • Немаше и нема да има намалување на нашите програми во Африка – изјави Пригожин за телевизијата Африк Медиа.

Тој не се појави пред камерата за време на интервјуто за Африк Медиа, информативен канал кој се фокусира на африканските земји во кои се зборува француски.

Војниците на Пригожин се лоцирани во голем број земји, вклучувајќи ги Мали и Централноафриканската Република (ЦАР).

Пригожин изјави дека, доколку е потребна помош од групата на Вагнер каде било за борба против бандите и терористите и за заштита на интересите на народот на овие земји, тие се подготвени веднаш да започнат со исполнување на оваа задача откако ќе се договорат за условите.