Психолог открива три навики кои ги практикуваат најсреќните парови

Многу парови стануваат несреќни и далечни затоа што сè друго има предност пред нивната врска. Тие често се губат во хаосот на животот, но тоа е предвидливо со оглед на нивните обврски кон работата, децата, па дури и пријателите. Тие се оптоварени со бројни надворешни фактори и обврски и влегуваат во проблеми кога ја занемаруваат важноста на нивните врски.

„Со текот на времето, дури и најстрасните врски стануваат рутина. Настанува реалноста, пропуштањето работа е резервирана за вистински болести, а ако останете будни до доцна, тоа е поради излегување, претрупан бебе или работа. Паровите живеат заедно и си го прават своето. обврски, а нивната врска станува секундарна“, објаснува психологот и советник за парови Џенев Кадел за YourTango.

Ако не и’ даваме приоритет на нашата врска покрај другите обврски, ја ставаме на ризик. За среќа, Кадел откри едноставни навики кои можеме да ги додадеме во нашите рутини. Тој тврди дека најсреќните и најсилните парови ги практикуваат овие навики неделно.

1. Направете ја интимноста ваш приоритет

,,Ова е очигледно, но луѓето забораваат да бидат интимни. Не дозволувајте љубовниот живот да ви исчезне поради ништо друго. Бидете интимни. Тоа е добро за вашата врска”, советува психологот.

2. Уживајте во заеднички оброк

Покрај интимноста, Кадел ја истакна важноста од споделување оброк.

,,Кафе, какао, чај — изберете што било, но правете го тоа секој ден, дури и ако е само пет минути наутро. Направете го тоа секојдневна навика и ќе ви даде можност да се поврзете, макар и на кратко“, објасни таа.

3. Оставете му романтична порака на партнерот

„Ако имате различни распореди и не можете да поминувате време еден со друг наутро, оставете си белешки. Потребни се неколку минути за да напишете нешто и да му го оставите на партнерот. Плус, кој не сака да добива рачно напишани љубовни белешки “, заклучи Кадел.