ПУТИН НЕ КОРИСТИ ДВОЈНИК! Решена најголемата мистерија на Кремљ: Ова се два детали кои објаснуваат се

0

Експертот за „супер-признавање“ Симоне Малик вели дека е сигурна дека рускиот претседател Владимир Путин не користел газе и дека е жив и здрав – врз основа на мал детал на неговото уво.

Таа вели дека врз основа на „клучните области“ како што се носот, ушите и усните на Путин, таа е „речиси сигурна дека тој не користи двојник“.

Таа вели дека врз основа на „клучните области“ како што се носот, ушите и усните на Путин, таа е „речиси сигурна дека тој не користи двојник“ .

„Се зборува дека тој користи doppelgänger или дека е дури и мртов. Но, врз основа на некои клучни елементи, мислам дека не е така. Препознавам бразда на неговото уво и многу изразено косење на усните.

По неговите усни можете да видите како неговите усни се наведнати на левата страна – кога се насмевнува, можете да го видите неговото лице овенато на едната страна.

Тоа е област која се влошува со текот на годините, но сè уште е таму. Кога сме веќе кај неговите уши – едната страна од ушите е малку задебелена, а исто така има и набори на увото. Ако погледнете во природно или просечно човечко уво, тоа го нема тој дополнителен набор – тоа е исто така една од карактеристиките што се гледаат во ушите на Путин. Исто така, има ист наклон на носот од страничниот профил. „Секој агол на неговото лице во споредба со помладиот Путин одговара“, рече Малик.

Малик, поранешен работник во NHS, кој сега работи како уметник на портрети, вели дека тоа е тој, освен ако, истакнува таа, некој не и покаже друга слика или видео на кое Путин изгледа поинаку. Лицето му е доста променето, порано беше малку порастегнато а сега е малку позаоблено и по „надуено“.

„Но, тоа е многу конзистентно со природното стареење или основните здравствени проблеми што би можеле да се појават. Неговата кожа изгледа малку поинаку, порано имал посончано лице, но тоа веќе не е така. Тоа може да биде од повеќе причини – повторно стареење, здравје или можеби само помалку време на сонце“, рече таа.

Таа се претставува како личност способна за „супер препознавање“, некој со извонредни способности за препознавање лица, вештина што нејзините поддржувачи велат дека не може да се научи.

Владимир Путин

„Вештината не може да се научи – овие луѓе се родени на овој начин. Просечниот човек може да се сети само на многу ограничен број на лица што ги видел, додека овие надарени луѓе можат успешно да идентификуваат значително повеќе. Онаму каде што сликите од видео надзор се со слаб квалитет, Super Recognizers исто така се покажаа како супериорни во однос на компјутеризираниот софтвер за препознавање лице. Вештините за супер препознавање можат да го направат светот побезбедно место“, се наведува на веб-страницата на меѓународната агенција Супер препознавање.

За потсетување, шефот на Главната разузнавачка управа на Министерството за одбрана на Украина, Кирил Буданов, рече дека е убеден оти рускиот претседател Владимир Путин има двојници кои се појавуваат на негово место на одредени јавни настани. Буданов за украинските медиуми изјави дека разузнавачките агенции проценуваат дека Владимир Путин има најмалку три двојки.

„Имаме специјалисти за такви работи. Јас лично не сум експерт за Путин, но мислам дека има точно три двојки кои веднаш можам да ги препознаам. Веројатно ги има повеќе“, изјави тогаш Буданов.

Зборувајќи за љубителите на Путин, Буданов неодамна изјави дека, по поблиска проверка, тие можат да се препознаат по нивните различни манири.

Тие имаат различни навики, различно одат и не се сите со иста висина“, вели тој.