Путин сака заеднички центри за воена обука со Белорусија

0

Рускиот претседател Владимир Путин денеска побара од неговата влада да преговара за формирање заеднички центри за воена обука со Белорусија.

Со денешниот декретот Путин ги задолжи министри за одбрана и за надворешни работи да преговараат со Минск за формирање на таквите центри.

Во уредбата не се наведени дополнителни информации.

Во средината на октомври, Белорусија и Русија најавија формирање заеднички воени сили, кои, според Минск, имаат чисто дефанзивен карактер.