РАМБО МИ ГИ ДОПИРАШЕ ИНТИМНИТЕ ДЕЛОВИ И ТОЈ ПРИЗНА! Продуцентката раскажа нови детали за сексуалното вознемирување

Лејла Кашиќ, продуцентката на емисијата „Дневник“ што се емитува на Радио-телевизија на Црна Гора, на Инстаграм јавно го обвини црногорскиот музичар Антони Пушиќ, попознат како Рамбо Амадеус, за сексуална злоупотреба , а сега ги откри и деталите од немил настан.

„Во медиумите и на социјалните мрежи не сакам да се занимавам со детали и да го сведам, за мене, крајно трауматично и шокантно искуство на ниво на таблоиди. Институциите кои треба да знаат – го знаат текот на настаните и моментот во кој експлодира. Станува збор за несоодветно и недозволено допирање на интимен дел од телото, пропратено со скептични коментари и на крај негово признание за стореното“, рече продуцентот и додаде:

„Верувам дека Пушиќ беше оправдано санкциониран од УНИЦЕФ и дека мојот несреќен случај ќе послужи како предупредување за барем еден насилник да не прави нешто слично и поддршка барем една девојка да пријави и да не молчи. Само со брзо реагирање на каква било форма на насилство и малтретирање можеме да спречиме големи трагедии, трагедии на ниво на силување или фемицид“.

-Тоа е неприфатливо. Секако дека ме нарекуваа луда и глупава. По вербалниот конфликт и крајот на се, добив порака која е само уште еден обид за манипулација, во која вели дека имам лош впечаток за него дека можеме да бидеме добри пријатели – напиша Лејла Кашиќ.

Лејла Кашиќ во својата објава упати апел до сите жени да не молчат за сексуалното вознемирување, како и да не се плашат од оние кои сакаат да ја искористат нивната позиција на моќ.

– Малку кога се чувствував збунето, немоќно и незаштитено како синоќа. А потоа се претвори во гнев и бес. На крајот, гадење и нервен слом. Што треба да се случи за да се чувствуваме безбедно додека ги извршуваме нашите секојдневни активности? Колку засрамени жртви се потребни за да ни биде јасно дека нема оправдување? Колку долго треба да слушаме што требаше да направиме? Колку долго мажите ќе мислат дека ги почитуваат жените ако реагираат само на вознемирување и насилство врз нивните ќерки/сестри/мајки? Колку долго, колку долго, уште колку? – напиша Лејла Кашиќ.