“РЕДОВНО ИМАМ ДОКТОРСКИ ПРЕГЛЕДИ!“ – Владимир Путин за прв пат проговори за неговата здравствена состојба – еве што кажа!

Претседателот на Русија, Владимир Путин, денес изјави дека редовно му се прават медицински прегледи и им препорача на сите да го прават тоа.

Имам редовни докторски прегледи. Неопходно е, веројатно, сите да го направат тоа“, рекол Владимир Путин, пренесува руската државна агенција РИА Новости.

Претходно, потпаролот на рускиот претседател Дмитриј Песков го нарече Владимир Путин мега-активен и истакна дека на неговата енергија може да и позавиди.