Рибар два дена пловел Во Атлантскиот океан: Паднав од бродот, ги соблеков панталоните и кошулата во вода, а потоа се случи чудо! (ВИДЕО)

0

Бразилскиот рибар Дејвид Соарес (43) бил спасен по два дена лутање во Атлантскиот Океан. Како што изјави за локалните медиуми, тој паднал од својот рибарски брод и пливал четири часа пред да наиде на сигналната пловка, во океанот на кој успеал да се качи.

Иако бил дехидриран, Соарес испловил од плажата Атафона во северната држава Рио де Жанеиро на 25 декември кога се лизнал и паднал во водата додека ловел риба.

„Првите 10 минути беа најтешки бидејќи сакав по секоја цена да се вратам на бродот, но струите беа премногу силни и не можев да стигнам до нив“, изјави тој.

„Беше ветровито, па дозволив водата да ме носи за да изгубам што помалку енергија“, објасни тој.

По четири часа стигна до сигналната пловка, на која се искачв.

„Мислев дека ќе замрзнам до смрт“, се сеќава тој.

Дури по два дена бил забележан од рибари кои тргнале во потрага по него откако биле предупредени од неговото семејство.

И покрај сè бил насмеан и расположен. Го обземаа емоции кога ја виде реакцијата на рибарите кои го пронајдоа: „Сите плачеа“.