Роби Вилијамс шест дена по ред живееше од вотка и кокаин: Мислев дека имам супермоќи, а всушност бев на работ на смртта!

Роби Вилијамс , дури и на свое изненадување, сè уште се сеќава како еднаш поминал шест дена толку пијан и издрогиран што се нашол на самиот раб на животот. Бидејќи „користел сè што можел“, овој човек кој веќе две децении е „чист“. Еднаш не спиел неверојатни 144 часа.

Инаку, неговите тогашни колеги од бендот беа свесни за тоа „до каде може да оди“, но никој навистина не очекуваше вакво нешто. Имено, во 1996 година, пејачот за влакно ја избегна смртта .

 

-Верував дека моите супермоќи се големи и можам да шмркам, да пијам, немав поим дека на тој начин можам побрзо да умрам. Мислев дека сум неуништлив, не ми падна на памет дека можам да ставам крај – изјави за „Сан“, додека во документарецот на „Нетфликс“ призна и дека пиел по едно шише вотка секој ден. .

Во пресрет на тогашната церемонија на доделување на МТВ во Брисел, тој се имаше предозирано и беше многу пијан па докторот „мораше да му вбризга нешто за да не може да ја заврши емисијата како ништо не се случило“.

Вилијамс исто така нагласи дека неколку пати бил во слична ситуација, но успеал да ја одврати од јавноста. Меѓутоа, во една прилика колабирал во бањата, се онесвестил и морал да биде хоспитализиран.

Од друга страна, имал проблеми и со менталното здравје, а на таа тема еднаш рекол:

– Фала му на Бога што конечно за ова се зборува на поинаков начин. Некаде прочитав дека многу од познатите личности имаат слилни проблеми. Треба отворено да се зборува за нив и да се дејствува”, рече тој за ,,Миррр“, па загрижи многумина.

Во документарецот – зборувајќи за неговите тешки периоди, тој додал дека бил толку депресивен што мислел лесно и да умре. Снимањето на целата приказна воопшто не му била лесно, а овој проект е во фаза на обрабтка и наскоро публиката ќе може да го погледне.