РУСИЈА И УКРАИНА РАЗМЕНИЈА СТОТИЦИ ЗАТВОРЕНИЦИ – Познато е која земја имаше клучна улога во договорот

Русија и Украина денес разменија стотици воени заробеници, врз основа на договор постигнат со посредство на Обединетите Арапски Емирати.

Украинските власти известија дека 230 украински воени заробеници се вратиле дома.

Министерството за одбрана на Русија соопшти дека 248 руски војници повеќе не се приведени во Украина.

Според тоа, договорот е постигнат благодарение на посредничките напори на Обединетите Арапски Емирати