Свештеник дрогирал пријателки: Ги снимал, па ги злоставувал

Шпанската полиција уапси свештеник на југот на земјата, кој наводно дрогирал и малтретирал неколку жени. Свештеникот, кој го снимил сето ова, е уапсен во андалузискиот град Велез-Малага, на околу 30 километри источно од Малага, соопшти денеска полицијата.

Досега на видеата се идентификувани пет жртви. Но, полицијата не може да исклучи дека имало повеќе. Истражниот судија му одредил притвор. Жените идентификувани на видеата со кои контактирала полицијата не знаеле дека биле малтретирани и снимени.

Истрагата беше покрената во август кога поранешниот цимер на обвинетиот на својот компјутер пронашол снимки и фотографии од злосторствата за кои бил обвинет. Таа веднаш ги известила надлежните. Според полицијата, сите жртви биле негови пријатели, а тој ги малтретирал на групни патувања во Шпанија.