Седницата на Парламентот на Албанија затворена сред чад и превртени столчиња, мнозинството ги одобри предлог-законите

Денешната седница во Собранието е проследена со многу тензии. Пратениците од опозицијата најпрвин го блокираа говорницата со столчиња, додека пратеникот Ервин Салијањи потоа фрли сини цигари во салата.

И покрај хаосот предизвикан внатре во салата, точките од дневниот ред поминаа без дискусија, директно на гласање. И додека воздухот беше тежок од цигарите што ги фрли пратеникот Салијанџи, Линдита Никола ги прочита сите точки кои беа одобрени од пратениците од мнозинството.

Заменикот Сали Бериша изгледа имал проблеми со дишењето, неколку минути ја напуштил салата, но повторно се вратил.

Денешната седница заврши со одобрување на сите одлуки кои беа на дневен ред.