Се огласи Јавното обвинителство на Македонија: Еве зошто Ѓорѓе Давид сè уште не се враќа во Србија по сообраќајната несреќа (фото)

Ѓорѓе Давид неодамна доживеа страшна сообраќајна несреќа во Северна Македонија во која загина жена. Тој сега зборуваше и откри дека неговите документи сè уште се во обвинителството.

Џорџ Дејвид

Рок-музичарот и член на жирито на „Ѕвездите на Гранд“ за тоа проговори на Инстаграм во видео во кое ги замоли сите медиуми да не шпекулираат за неговата моментална ситуација бидејќи тоа му ја отежнува ситуацијата.

– Имајте барем малку емпатија и разбирање за ситуацијата во која се наоѓам. Имено, не добив документи, не ја напуштив Македонија. Моите документи се во ОЈО Куманово. Овде шпекулациите ми прават проблем и предизвикуваат омраза кај овие луѓе, ми ја отежнуваат ситуацијата, ми го прават животот пекол. Кога ќе ги добијам документите и кога ќе ја поминам границата, ќе бидам првиот што ќе ве контактира – изјави Ѓорѓе Давид.

Во оваа прилика се огласи и Македонското обвинителство кое преку мејл на српскиот портал Курир му објасни зошто Ѓорѓе Давид сè уште е таму.

– Личните документи на осомничениот се во Основниот суд Куманово. Во петокот судот донесе одлука за промена на безбедносните мерки, но таквата одлука сè уште не е правно обврзувачка. За одлуката не е побарано мислење од обвинителството. Истрагата за причините за сообраќајната несреќа сè уште е во тек – наведуваат во дописот.