Се очекува Мета да ја спои платформата Месинџер со Фејсбук

0

Платформата за комуникација Messenger наскоро повторно ќе се обедини со апликацијата Facebook.

Мета официјално објави дека прави тест со кој го враќа Messenger во апликацијата Facebook, пренесува Телеграфи.

„Наскоро ќе видите дека ќе го прошириме ова тестирање“, напиша извршниот директор на Фејсбук, Том Алисон во објавата.

Фејсбук и Месинџер функционално се разделија во 2014 година, а извршниот директор Марк Закерберг тогаш изјави дека имањето на Месинџер како посебна апликација овозможува „подобро искуство“.

Сега, Мета ја менува таа промена, и тоа не е толку неочекувано. Минатиот јуни, Алекс Хит од The ​​Verge извести за плановите на Мета на крајот да го врати Месинџер на Фејсбук, додека консултантот за социјални медиуми Мет Навара исто така го виде Мета како ја тестира функцијата минатиот декември.